Wie niet houdt van veranderingen had het zwaar in de jaren zestig. Wat niemand ooit voor mogelijk heeft gehouden wordt werkelijkheid. De mens gaat de ruimte in! Veranderingen ook op de landkaart: vele koloniën worden onafhankelijk. Veranderingen in de Nederlandse maatschappij omdat de mens wat 'losser' gaat denken. De verkoop van taxfree artikelen wordt toegestaan binnen Europa, met uitzondering van passagiers die reizen binnen de Benelux.
1961 - Start bouw Berlijnse Muur 
1962 - Uitzending 'Open het dorp'
1963 - John F. Kennedy sterft
1964 - Rondvaart Beatles door de Amsterdamse grachten
1966 - Eerste taxfree winkel Kappé
 

De bouw van het nieuwe Schiphol start in 1963 en wordt op 28 april 1967 officieel in gebruik genomen. De opening wordt verricht door Koningin Juliana. Het afscheid van de Europahal is zowel feestelijk als emotioneel. De medewerkers op Schiphol-Oost zijn door de jaren heen één grote familie geworden. Aan die gemoedelijke tijd komt echter een einde. Frans Kappé besluit op de nieuwe luchthaven de bedrijfsactiviteiten van elkaar los te koppelen. De kapsalon, met nog wel de verkoop van cosmetica, en de taxfree
verkoop van parfumerieën worden gescheiden. Schiphol-Oost wordt als nationale luchthaven gesloten. De rustige tijd is duidelijk voorbij. Er wordt hard gewerkt en de eerste twee maanden worden er vaak dubbele diensten gedraaid. De taxfree verkoop in de Zuidhal loopt goed. Aan het handmatig invullen van verkoopbonnen komt een einde. De gekochte parfumerieën worden nu aan de toonbank betaald én ingepakt. 
Prijzen in 1960

Miss Dior
4 oz, Eau de Toilette - $3,80

Balenciaga
4 oz, Eau de Cologne - $2,45

Tissot horloge
Staal, leren band - $25,50