Het is moeilijk om in een paar regels een beeld te geven van een bepaald decennium. Voor de jaren 70 is het haast onmogelijk. Aan gebeurtenissen geen gebrek, alleen kunnen die niet doorgaan voor 'typisch jaren 70'. Wellicht vindt dit zijn oorzaak in het feit dat, in tegenstelling tot andere decennia, de mensen verschillend tegen bepaalde zaken aankijken. Het sleutelwoord is: verscheidenheid.
1972 - Terreuraanslag tijdens de Olympische Spelen München 
1975 - Treinkaping door Molukse jongeren
1975 - Koppeling Amerikaanse en Russische ruimtevaartuigen
1977 - Vliegtuigramp Tenerife: botsing KLM - PanAm vliegtuig
1979 - Moeder Teresa krijgt Nobelprijs voor de vrede
 

De snelle groei eind jaren zestig maakt het nodig dat in 1971 wordt begonnen met de uitbreiding van de terminal van Schiphol-Centrum, waarbij de ruimte meer dan verdubbeld wordt. Op 2 juli 1971 landt de eerste jumbojet op Schiphol: een Boeing 747 van Pan Am, een dagelijkse dienst tussen Amsterdam en New York. Op 20 september vieren Frans en Marie Kappé hun gouden
huwelijksfeest. De groei van Kappé gaat onverminderd voort en loopt in feite parallel aan die van Schiphol. Tot 1973, het jaar waarin Frans Kappé op 9 oktober overlijdt. Op 31 januari 1975 wordt het 25-jarig bestaan van Kappé gevierd in de Spiegelzaal van het Amsterdamse Amstel Hotel. In datzelfde jaar doet Jacques Parson zijn intrede in het bedrijf.
Tijdens zijn studie economie werkt hij parttime bij Kappé. In 1975 wordt het taxfree shopping centre uitgebreid en in dat jaar wordt Schiphol ook bereikbaar per trein. Het eerste gedeelte van de 'Schiphollijn' is op 20 december gereed.