De eerste jaren van het millennium staan in het teken van vernieuwing, crisis en het zoeken naar zekerheden. 2002, Vernieuwing van de munteenheid door invoering van de EURO. Het leven lijkt hierdoor een stuk duurder, een economische crisis is op komst. Beleggers verliezen miljoenen, consumenten moeten zuiniger leven, ontslagen zijn voor het eerst sinds jaren weer aan de orde van de dag. Ook na de aanslag op 11 september 2001 blijft de angst voor terrorisme groot.
2000 Begin nieuw millennium
2001 Terroristische aanslagen 11 september op WTC New York 
2002 Invoering Euro
2003 Uitbreken SARS epidemie
2003 Oorlog in Irak
2005 Opening hernieuwde Schengen terminal
 

Ook Kappé komt de eeuwwisseling goed door en gaat onder de frisse leiding van een nieuwe directie een nieuw tijdperk in. Nieuwe winkels worden geopend: in 2000 de 600 m˛ Perfumes & Cosmetics shop in Centraal. In 2001 wordt Schiphol Plaza uitgebreid met Perfumes and Colors en in 2002 wordt een tijdelijke winkel op de B/C pier geopend. In datzelfde jaar worden de retail-activiteiten van Kappé op Plaza verder uitgebreid met de overname van World of Wings, de winkel in Aviation modellen.
Plannen voor nieuwe winkels in de te verbouwen Schengen Terminal nemen vastere vormen aan. Het jaar 2002 wordt positief afgesloten doordat de 40 miljoenste bezoeker op Schiphol verwelkomd kon worden en Kappé een record dagomzet behaalde van maar liefst 1 miljoen gulden.
In 2003 wordt door Kappé een nieuwe Managing Director aangesteld: Gemma Whelehan. Aan haar de uitdagende taak om Kappé nog meer te laten excelleren. Positief nieuws over de bereikbaarheid van Schiphol: met de opening van de Polderbaan kunnen meer vliegtuigen Schiphol aandoen!